Thursday 12 June 2008

E greu...

sa ai o relatie! Intotdeauna trebuie sa gandesti la dublu! De la planuri de weekend pana la planuri de vacanta, de la feluri de mancare la bani si tot asa...Important este sa gasesti undeva echilibrul. Doar ca asta inseamna o munca zilnica. Toate trebuie gandite si adaptate pentru ca exista inca o persoana implicata care nu esti tu! Si orice persoana externa tie inseamna alte idei, alte pareri, alte sentimente pe care nu ai cum sa le stii intotdeauna! De multe ori le intuiesti, sau le gandesti...cu siguranta insa nu are cum sa-ti iasa intotdeauna din simplul motiv ca nu esti persoana respectiva, esti doar langa ea!
Secretul relatiei "perfecte" sta (din punctul meu de vedere) in usurinta cu care poti munci zilnic pentru aceasta relatie. Daca gasirea echilibrului presupune compromisuri nenumarate, lezarea regulata a orgoliului, mai multa tristete decat zambete, mai multe discutii decat vorbe, atunci sansele de a pastra acest echilibru sunt limitate.
As mai adauga ca un element cheie sentimentul de provocare pe care il resimte fiecare. Este greu sa nu raspunzi la provocari. Iar daca te aflii in situatia negativa descrisa mai sus, depinde doar de tine cat timp te lasi provocat de incercari! Si cat de dispus esti sa astepti sa se umple paharul de la sine! Aici cred eu se face diferenta intre persoane!
Noroc ca mai sunt si relatii care merita, si care ne dau incredere ca se poate! Important este sa stim sa le apreciem atunci cand sunt (nu dupa!) si sa stim sa le fructificam! Aici intervine munca!

1 comment:

Tree said...

Omul cat traieste invata, sau cel putin asa ar trebui.